KONTAKT TELEFON ZA INFORMACIJE I PORUČIVANJE: 066 515 0001 ( RADNIM DANIMA OD 8h DO 16h SUBOTA i NEDELJA OD 10H DO 18H ) EMAIL ADRESA: [email protected]
Prijavi se na naš bilten!

Pošalji
Uslovi kupovine i pravilnik
Gruppi.rs je internet stranica u vlasništvu Xentury d.o.o, namenjena reklamiranju akcija proizvoda i usluga. Napominjemo da je kompanija Xentury d.o.o. marketinška agencija, koja preko svog sajta gruppi.rs reklamira ponude drugih prodavaca i trgovaca.
 
Xentury d.o.o. ni u jednom slučaju se ne javlja kao prodavac ili trgovac robe i usluga, te ne odgovara za eventualne nesaobraznosti podataka o oglašenim akcijama. Sve informacije su informativnog karaktera, za sve detaljne informacije treba kontaktirati prodavca proizvoda date akcije.
 
Korišćenjem internet stranice Gruppi.rs smatra se da si u potpunosti upoznat i saglasan sa ovde navedenim uslovima kupovine i pravilnikom.Pristupanjem ovoj stranici prihvataš ove uslove i postaješ korisnik.Ukoliko se sa istima ne slažeš i ne prihvataš ih, molimo te da ne koristiš ovu internet stranicu.
 
Xentury d.o.o. zadržava pravo promene uslova kupovine i pravilnika u bilo kom trenutku i bez prethodnog obaveštenja, ukoliko to smatra potrebnim.
 
Xentury d.o.o. se obavezuje da će sve prikupljene podatke čuvati uz poštovanje načela zaštitie privatnosti i da ih neće zloupotrebiti na štetu svojih korisnika.
 

I . POJMOVI
 
  • “Web-stranica” :www.gruppi.rs;
  •  „Registracija”:  na  web-stranici – kao  što  je  detaljnije  navedeno  u  nastavku –proces  koji  započinje davanjem ličnih podataka, nakon čega korisnik zaštićenom lozinkom kreira svoj lični profil.
  •  „Ponuda”: usluge i proizvodi partnera provajdera koje provajder postavlja na svojoj web-stranici. Provajder obaveštava korisnika da objavljena ponuda i proizvodi na web-stranici nisu u vlasništvu provajdera odnosno, da  te usluge ne  pruža provajder  korisniku.  Provajder isključivo samo upravlja web-stranicom. Sve dalje usluge, korisniku pruža partner koji je vlasnik ponude.
  •  „Partner”: Prodavci ili trgovci proizvodima i uslugama, po čijim nalozima provajder ponudu objavljuje na web-stranici.
 
Provajder  obaveštava  korisnika,  da  ugovorni  odnos  koji  se  tiče ponude, nastaje između partnera i korisnika, a provajder nije ugovorna strana u vezi sa ponudom.
 
„Naručivanje”: Kliktanjem na „Treba mi!” polje, kod ponude, na web-stranici, korisnik izražava svoju nameru, da želi da koristi ponudu.
 
Provajder obaveštava korisnika, da naručivanje nije vezano za registraciju, ali registracija može ubrzati narudžbinu.
 
Nadalje, provajder obaveštava korisnika da je u slučaju narudžbine bez registracije neophodno pružanje nekih ličnih podataka.

II SLUČAJEVI RUKOVANJA LIČNIM PODACIMA

U nastavku ćemo pregledati, koje lične podatke tražimo tj. zašto, do kada i kako rukujemo datim podacima u slučaju korišćenja web-stranice, registracije na web-stranici, odnosno narudžbinom objavljenih preporuka na web-stranici.
Rukujemo Vašim ličnim podacima u sledećim slučajevima:
Pretraživanju web-stranice
Registracije
Izvršene narudžbine
Prijava na bilten
Kolačići koji se nalaze na web-stranici (cookies)

II 1. Pretraživanje

Podaci kojima se rukuje: Korisnička IP adresa
Cilj rukovanja ličnim podacima: zaštita informatičkog sistema i sigurnost web-stranice
Vreme trajanja rukovanja podacima: 15 dana od poslednje posete web-stranici slobodno možeš posetiti i pretraživati bez davanja bilo kakvih ličnih podataka nama.
Međutim, kada započneš da koristiš web-stranicu, ti nam upućuješ molbu sa računara ili mobilnog uređaja putem koje želiš da dobiješ odgovor o sadržaju stranice.Možemo odgovoriti samo ako nam daš adresu. Ta adresa, je tvoja adresa identifikacije na internetu, IP adresa. Na tu IP adresu naš server šalje traženu web-stranicu.To je automatski proces, kada upišeš u pretraživač adresu web-stranice ili klikneš na postavljeni link,bilo gde na web-stranici, prihvataš pružanje IP adrese, odnosno rukovanje istom od strane provajdera.
Kako bi „dopisivanje” bilo bez poteškoća, naš server skladišti tvoju IP adresu u takozvanim log fajlovima.
Idtenifikacija i skladištenje IP adrese je neophodno radi zaštite našeg informatičkog sistema i sigurnog funkcionisanja web-stranice. Zaštitu od mogućih zlonamernih postupaka na štetu web-stranice, delom osigurava  to što vodimo dnevnu evidenciju rada web-stranice i u tim evidencijama navedene su one IP adrese sa kojih su krenuli zahtevi prema našem serveru.Ukoliko sa neke IP adrese opazimo postupak koji ugrožava sigurno funkcionisanje web-stranice, onda je stavljamo na crnu listu. Pomoću toga se sprovodi otklanjanje eventualnih zlonamernih postupaka kao i njihovo rešavanje pravnim putem. Ukoliko se ne desi ništa protivno pravilima, onda brišemo log-fajlove a sa njima zajedno i IP adrese. IP adrese koje su skladištene u log-fajlovima ne koristimo protivno cilju i automatski ih u roku od 15 dana brišemo, IP adresu čuvamo jedino u slučaju kada ste izvršili zabranjenu aktivnost sa te IP adrese. Te zabranjene aktivnosti su neke od ranije navedenih ili neke druge aktivnosti koje povređuju mesne,državne, nacionalne ili međunarodne pravne regulative.
 
II 2. Registracija

Podaci koji se upotrebljavaju: e-mail adresa korisnika

Cilj upravljanja podacima: identifikacija korisnika prilikom zahtevanja pojedinih usluga na web-stranici.

Vreme trajanja upravljanja podacima: do opoziva saglasnost odnosno do povlačenja registracije na web-stranici.

Registracija na web-stranici je opcionalna, naručivanje je moguće i bez registracije, ali registracijom možeš ubrzati ili olakšati naredne porudžbine. Za registraciju je potrebna samo e-mail adresa, nama je to sasvim dovoljno, njom možeš kreirati korisnički nalog. Nakon registracije poslaćemo ti e-mail na datu adresu, ovim moraš potvrditi svoju registraciju. U svrhu da samo ti sigurno možeš pristupiti sadržaju naloga, neophodno je da tvoju posetu stranici možemo nepogrešivo identifikovati, dakle e-mail potvrda ima cilj da spreči neovlašćeno kreiranje korisničkog naloga u ime drugih.

Brisanje naloga možeš pokrenuti bilo kada slanjem e-maila na [email protected] sa registrovane e-mail adrese.
 
U tom slučaju prilikom pristizanja tvog e-mail-a  u najkraćem mogućem roku brišemo nekoliko ličnih podataka.Osim toga pružamo ti mogućnost da prilikom upravljanja ličnim profilom, neposredno, klikom na jedno polje potvrdiš pokretanje brisanja ličnih podataka kojima upravljamo.U slučaju kliktanja na polje za brisanje,potvrda e-mail adrese kao i podaci bez daljih aktivnosti nepovratno se brišu iz našeg sistema.
 
II 3. Izvršenje porudžbine

Podaci  koji se  upotrebljavaju: prezime  I  ime  korisnika,  adresa  isporuke  i  podaci za  obračun (ukoliko odstupa od mesta isporuke), e-mail adresa korisnika i kontakt telefon korisnika.
Cilj rukovanja podacima:  ispunjenje  ugovora  koji  se  zaključuje  između  partnera  I korisnika na osnovu narudžbine i predloga.Vreme trajanja upravljanja podacima: do vremena porudžbine ili usluge prema propisu garantovanom odnosno do povlačenja saglasnosti.
Kako bi se ugovor o poručivanju između tebe i našeg partnera zaključio i kako bi dobio proizvod ili uslugu iz porudžbine, neophodno je da pružiš gore navedene podatke. Pružene podatke dalje prosleđujemo partneru koji na datu adresu isporučuje proizvod. Kasnije ćemo detaljnije objasnti nužnost i tok prosleđivanja podataka.
Naša veza sa prosleđivanjem tvojih podataka vezanih za porudžbinu se prekida, ali tvojim podacima ćemo upravljati u vidu rukovaoca do kraja propisanog garantnog perioda, o čemu ćemo u daljem tekstu takođe govoriti.
Ako si gore navedene podatke već pružio u korisnčkom profilu, tada ćemo prema tvojoj saglasnosti podacima upravljati sve dok tu saglasnost ne povučeš. Ako si povukao saglasnost, tada ćemo neodloživo, neprepoznatiljivo i nepovratno izbrisati podatke.
Nakon završetka porudžbine, a po pravilu, naši partneri postaju rukovaoci podataka, zato što su oni ti koji odlučuju o krugu informacija vezanim za porudžbinu kao i o gore objašnjenim ciljevima i pravnim osnovama (zaključivanje ugovora) tj. i porudžbinu oni izvršavaju, mi samo doprinosimo tome da preporuke naših partnera dospeju do tebe. Kod date preporuke ćeš u svakom slučaju naći ime i kontakt partnera. Može se desiti da na osnovu porudžbine preporuku, zbog nedostatka kapaciteta, ne dostavi sam partner nego koristi usluge kurirske službe za dostavu. Ukoliko partner tebi dostavlja preporuku putem kurirske službe, u svakom slučaju ćemo se potruditi već kod preporuke da tu informaciju (što podrzumeva ime i kontakt kurirske službe) naglasimo. S obzirom da naši parteneri mogu koristiti i više kurirskih službi ovo nije uvek moguće, zato te molimo da se o ovome informišeš i kod naših partnera. Ako u dostavi učestvuje i kurirska služba, tada se podaci koje si pružio prilikom porudžbine, radi ostvarenja ugovora, prosleđuju i izvršnoj kompaniji, vezano za ovo se takođe raspitajte kod našeg partnera. Želeli bismo da ti skrenemo pažnju na to da se ugovor između tebe i našeg partnera zaključuje prilikom ostvarenja porudžbine.

II 4. Prijava na bilten

Podaci koji se upotrebljavaju: e-mail adresa korisnika
Cilj rukovanja podacima: Obaveštenje korisnika o novim ponudama tj. informisanju o novinama, dosupnim na web-stranici ili bilo kakva promena koja se tiče korisnika.
Vreme trajanja rukovanja podacima: do povlačenja saglasnosti ili registracije na web-stranici
Ako želiš da budeš obavešten o najnovijim i najboljim ponudama postavljenim na web-stranici, ukoliko želiš da budeš obavešten među prvima o različitim pogodnostima, imaš mogućnost da se prijaviš na naš bilten. Ovo možeš uraditi već prilikom registracije ukoliko označiš „voleo bih da dobijem bilten” u kvadratiću pored teksta (checkbox) ili uostalom bilo kad klikom na „prijava na bilten”, davanjem e-mail adrese i obeležavanjem checkbox-a. Naravno sa ovoga se možeš bilo kada odjaviti uz pomoć polja za odjavu koje se nalazi pri dnu biltena, jednim e-mail-om koji ćeš uputiti nama ili povlačenjem saglasnosti na svom korisničkom nalogu.
Ukoliko si dao saglasnost za primanje biltena, onda ćeš s vremena na vreme od nas primati e-mail-ove koji sadrže različite informacije vezane za preporuke na sajtu ili za funkcionisanje web-stranice. Označavanje izjave vezane za bilten, saglasan si da ti šaljemo bilten odnosno da upotrebimo tvoje lične podatke za slanje istih.
II 5. Kolačići ( Cookies )
Tokom tvoje posete stranici, voleli bismo da stekneš najbolje moguće iskustvo, da se svaka strana učita brzo i da tvoja podešavanja uvek ostanu tačno tako kako si ih poslednji put i postavio. Sve ovo omogućuju Kolačići ( Cookies ) .
Internet Kolačići su male datoteke koje sadrže određene identifikatore, koji se skladište na tvom računaru ili mobilnom uređaju.Kolačići omogućavaju da se smeste tvoje postavke za stranicu, kao što su izabrani jezik i sl. što pomaže u obavljanju bitnih funkcija koje koristimo i omogućuje tebi nabolje iskustvo.

III TOK UPRAVLJANJA PODACIMA, PROSLEĐIVANJE PODATAKA
 
Kako bismo zaštitili tvoje lične podatke kao i njihov kvalitet činimo sve moguće tehničke i organizacione korake kao i mere predostrožnosti, između ostalog ograničavamo pristup ličnim podacima na naše osoblje i obezbeđujemo stalnu fizičku, elektronsku i procesnu zaštitu, koja odgovara pravilima vezanim za lične podatke.
Učinićemo sve što je u našoj moći za očuvanje podataka, ali ne prihvatamo odgovornost za nestanak podataka, uništenje ili za neovlašćeni pristup usled tehničke greške, prirodnih nepogoda, terorizma ili krivičnog dela.

Tvoje lične podatke ćemo u dva slučaja podeliti sa trećom stranom. Za izvršenje porudžbine neophodno je proslediti tvoje podatke sa trećom stranom. Ovo proizilazi iz činjenice da mi samo delujemo između tebe i partnera koji ostvaruje porudžbinu. Međutim, prosleđivanje podataka ne radimo automatski, nego za svaki slučaj tražimo tvoju saglasnost. U određenim slučajevima dodamo ko je pružalac usluga, a tako možeš saznati kome prosleđujemo tvoje podatke. Pre predaje porudžbine, za prosleđivanje podataka možeš dati saglasnost obeležavanjem kućice. Želimo da ti skrenemo pažnju da ne davanje saglasnosti za prosleđivanje podataka, pretstavlja prepreku za ostvarenje porudžbine.Ukoliko niste saglasni sa prosleđivanjem podataka, nismo odgovorni ni mi a ni naši partneri za nepoštovanje naloga za isporuku. Kao što smo već napisali partneri mogu proslediti podatke na treće lice (kurirska služba), tada međutim važe pravila naših partnera o zaštiti podataka.
Među prosleđene podatke spadaju podaci koje pružate prilikom porudžbine ili podaci dati na korisničkom profilu,osim ovoga ne prosleđujemo dodatne podatke. Prosleđivanje podataka vršimo kako bi tvoja porudžbina uspešno stigla do cilja.
 
IV RUKOVALAC PODACIMA, OBRAĐIVAČ PODACIMA

Rukovalac podacima: : Xentury d.o.o., (mesto sedišta: 11070 Novi Beograd, ulica Antifašističke borbe 23D Matični broj firme:  21397075,  poreski  identifikacioni   broj: 110878451,
 
e-mail: [email protected],  telefon +381 66 515 0001
 
Provarjder je isključivo pod gore navedenim  tačkama II1, II2, II4 i II5 ovlašćen  za rukovanje  određenom bazom  podataka, zato što  cilj  rukovanja  ovim  podacima  i zakonsku  osnovu  određuje  provajder.  U okviru podataka određenim tačkom II 3. provajder je ovlašćen za rukovalaca podacima samo ukoliko je iste korisnik pružio i sačuvao na svom korisničkom profilu.
 
Beograd, 15. januar, 2019. godine.
 
 
 
 
 
 
Gruppi.rs je internet stranica u vlasništvu Xentury d.o.o, namenjena reklamiranju akcija proizvoda i usluga. Napominjemo da je kompanija Xentury d.o.o. marketinška agencija, koja preko svog sajta gruppi.rs reklamira ponude drugih prodavaca i trgovaca.
 
Xentury d.o.o. ni u jednom slučaju se ne javlja kao prodavac ili trgovac robe i usluga, te ne odgovara za eventualne nesaobraznosti podataka o oglašenim akcijama. Sve informacije su informativnog karaktera, za sve detaljne informacije treba kontaktirati prodavca proizvoda date akcije.
 
Korišćenjem internet stranice Gruppi.rs smatra se da si u potpunosti upoznat i saglasan sa ovde navedenim uslovima kupovine i pravilnikom.Pristupanjem ovoj stranici prihvataš ove uslove i postaješ korisnik.Ukoliko se sa istima ne slažeš i ne prihvataš ih, molimo te da ne koristiš ovu internet stranicu.
 
Xentury d.o.o. zadržava pravo promene uslova kupovine i pravilnika u bilo kom trenutku i bez prethodnog obaveštenja, ukoliko to smatra potrebnim.
 
Xentury d.o.o. se obavezuje da će sve prikupljene podatke čuvati uz poštovanje načela zaštitie privatnosti i da ih neće zloupotrebiti na štetu svojih korisnika.
 

I . POJMOVI
 
  • “Web-stranica” :www.gruppi.rs;
  •  „Registracija”:  na  web-stranici – kao  što  je  detaljnije  navedeno  u  nastavku –proces  koji  započinje davanjem ličnih podataka, nakon čega korisnik zaštićenom lozinkom kreira svoj lični profil.
  •  „Ponuda”: usluge i proizvodi partnera provajdera koje provajder postavlja na svojoj web-stranici. Provajder obaveštava korisnika da objavljena ponuda i proizvodi na web-stranici nisu u vlasništvu provajdera odnosno, da  te usluge ne  pruža provajder  korisniku.  Provajder isključivo samo upravlja web-stranicom. Sve dalje usluge, korisniku pruža partner koji je vlasnik ponude.
  •  „Partner”: Prodavci ili trgovci proizvodima i uslugama, po čijim nalozima provajder ponudu objavljuje na web-stranici.
 
Provajder  obaveštava  korisnika,  da  ugovorni  odnos  koji  se  tiče ponude, nastaje između partnera i korisnika, a provajder nije ugovorna strana u vezi sa ponudom.
 
„Naručivanje”: Kliktanjem na „Treba mi!” polje, kod ponude, na web-stranici, korisnik izražava svoju nameru, da želi da koristi ponudu.
 
Provajder obaveštava korisnika, da naručivanje nije vezano za registraciju, ali registracija može ubrzati narudžbinu.
 
Nadalje, provajder obaveštava korisnika da je u slučaju narudžbine bez registracije neophodno pružanje nekih ličnih podataka.

II SLUČAJEVI RUKOVANJA LIČNIM PODACIMA

U nastavku ćemo pregledati, koje lične podatke tražimo tj. zašto, do kada i kako rukujemo datim podacima u slučaju korišćenja web-stranice, registracije na web-stranici, odnosno narudžbinom objavljenih preporuka na web-stranici.
Rukujemo Vašim ličnim podacima u sledećim slučajevima:
Pretraživanju web-stranice
Registracije
Izvršene narudžbine
Prijava na bilten
Kolačići koji se nalaze na web-stranici (cookies)

II 1. Pretraživanje

Podaci kojima se rukuje: Korisnička IP adresa
Cilj rukovanja ličnim podacima: zaštita informatičkog sistema i sigurnost web-stranice
Vreme trajanja rukovanja podacima: 15 dana od poslednje posete web-stranici slobodno možeš posetiti i pretraživati bez davanja bilo kakvih ličnih podataka nama.
Međutim, kada započneš da koristiš web-stranicu, ti nam upućuješ molbu sa računara ili mobilnog uređaja putem koje želiš da dobiješ odgovor o sadržaju stranice.Možemo odgovoriti samo ako nam daš adresu. Ta adresa, je tvoja adresa identifikacije na internetu, IP adresa. Na tu IP adresu naš server šalje traženu web-stranicu.To je automatski proces, kada upišeš u pretraživač adresu web-stranice ili klikneš na postavljeni link,bilo gde na web-stranici, prihvataš pružanje IP adrese, odnosno rukovanje istom od strane provajdera.
Kako bi „dopisivanje” bilo bez poteškoća, naš server skladišti tvoju IP adresu u takozvanim log fajlovima.
Idtenifikacija i skladištenje IP adrese je neophodno radi zaštite našeg informatičkog sistema i sigurnog funkcionisanja web-stranice. Zaštitu od mogućih zlonamernih postupaka na štetu web-stranice, delom osigurava  to što vodimo dnevnu evidenciju rada web-stranice i u tim evidencijama navedene su one IP adrese sa kojih su krenuli zahtevi prema našem serveru.Ukoliko sa neke IP adrese opazimo postupak koji ugrožava sigurno funkcionisanje web-stranice, onda je stavljamo na crnu listu. Pomoću toga se sprovodi otklanjanje eventualnih zlonamernih postupaka kao i njihovo rešavanje pravnim putem. Ukoliko se ne desi ništa protivno pravilima, onda brišemo log-fajlove a sa njima zajedno i IP adrese. IP adrese koje su skladištene u log-fajlovima ne koristimo protivno cilju i automatski ih u roku od 15 dana brišemo, IP adresu čuvamo jedino u slučaju kada ste izvršili zabranjenu aktivnost sa te IP adrese. Te zabranjene aktivnosti su neke od ranije navedenih ili neke druge aktivnosti koje povređuju mesne,državne, nacionalne ili međunarodne pravne regulative.
 
II 2. Registracija

Podaci koji se upotrebljavaju: e-mail adresa korisnika

Cilj upravljanja podacima: identifikacija korisnika prilikom zahtevanja pojedinih usluga na web-stranici.

Vreme trajanja upravljanja podacima: do opoziva saglasnost odnosno do povlačenja registracije na web-stranici.

Registracija na web-stranici je opcionalna, naručivanje je moguće i bez registracije, ali registracijom možeš ubrzati ili olakšati naredne porudžbine. Za registraciju je potrebna samo e-mail adresa, nama je to sasvim dovoljno, njom možeš kreirati korisnički nalog. Nakon registracije poslaćemo ti e-mail na datu adresu, ovim moraš potvrditi svoju registraciju. U svrhu da samo ti sigurno možeš pristupiti sadržaju naloga, neophodno je da tvoju posetu stranici možemo nepogrešivo identifikovati, dakle e-mail potvrda ima cilj da spreči neovlašćeno kreiranje korisničkog naloga u ime drugih.

Brisanje naloga možeš pokrenuti bilo kada slanjem e-maila na [email protected] sa registrovane e-mail adrese.
 
U tom slučaju prilikom pristizanja tvog e-mail-a  u najkraćem mogućem roku brišemo nekoliko ličnih podataka.Osim toga pružamo ti mogućnost da prilikom upravljanja ličnim profilom, neposredno, klikom na jedno polje potvrdiš pokretanje brisanja ličnih podataka kojima upravljamo.U slučaju kliktanja na polje za brisanje,potvrda e-mail adrese kao i podaci bez daljih aktivnosti nepovratno se brišu iz našeg sistema.
 
II 3. Izvršenje porudžbine

Podaci  koji se  upotrebljavaju: prezime  I  ime  korisnika,  adresa  isporuke  i  podaci za  obračun (ukoliko odstupa od mesta isporuke), e-mail adresa korisnika i kontakt telefon korisnika.
Cilj rukovanja podacima:  ispunjenje  ugovora  koji  se  zaključuje  između  partnera  I korisnika na osnovu narudžbine i predloga.Vreme trajanja upravljanja podacima: do vremena porudžbine ili usluge prema propisu garantovanom odnosno do povlačenja saglasnosti.
Kako bi se ugovor o poručivanju između tebe i našeg partnera zaključio i kako bi dobio proizvod ili uslugu iz porudžbine, neophodno je da pružiš gore navedene podatke. Pružene podatke dalje prosleđujemo partneru koji na datu adresu isporučuje proizvod. Kasnije ćemo detaljnije objasnti nužnost i tok prosleđivanja podataka.
Naša veza sa prosleđivanjem tvojih podataka vezanih za porudžbinu se prekida, ali tvojim podacima ćemo upravljati u vidu rukovaoca do kraja propisanog garantnog perioda, o čemu ćemo u daljem tekstu takođe govoriti.
Ako si gore navedene podatke već pružio u korisnčkom profilu, tada ćemo prema tvojoj saglasnosti podacima upravljati sve dok tu saglasnost ne povučeš. Ako si povukao saglasnost, tada ćemo neodloživo, neprepoznatiljivo i nepovratno izbrisati podatke.
Nakon završetka porudžbine, a po pravilu, naši partneri postaju rukovaoci podataka, zato što su oni ti koji odlučuju o krugu informacija vezanim za porudžbinu kao i o gore objašnjenim ciljevima i pravnim osnovama (zaključivanje ugovora) tj. i porudžbinu oni izvršavaju, mi samo doprinosimo tome da preporuke naših partnera dospeju do tebe. Kod date preporuke ćeš u svakom slučaju naći ime i kontakt partnera. Može se desiti da na osnovu porudžbine preporuku, zbog nedostatka kapaciteta, ne dostavi sam partner nego koristi usluge kurirske službe za dostavu. Ukoliko partner tebi dostavlja preporuku putem kurirske službe, u svakom slučaju ćemo se potruditi već kod preporuke da tu informaciju (što podrzumeva ime i kontakt kurirske službe) naglasimo. S obzirom da naši parteneri mogu koristiti i više kurirskih službi ovo nije uvek moguće, zato te molimo da se o ovome informišeš i kod naših partnera. Ako u dostavi učestvuje i kurirska služba, tada se podaci koje si pružio prilikom porudžbine, radi ostvarenja ugovora, prosleđuju i izvršnoj kompaniji, vezano za ovo se takođe raspitajte kod našeg partnera. Želeli bismo da ti skrenemo pažnju na to da se ugovor između tebe i našeg partnera zaključuje prilikom ostvarenja porudžbine.

II 4. Prijava na bilten

Podaci koji se upotrebljavaju: e-mail adresa korisnika
Cilj rukovanja podacima: Obaveštenje korisnika o novim ponudama tj. informisanju o novinama, dosupnim na web-stranici ili bilo kakva promena koja se tiče korisnika.
Vreme trajanja rukovanja podacima: do povlačenja saglasnosti ili registracije na web-stranici
Ako želiš da budeš obavešten o najnovijim i najboljim ponudama postavljenim na web-stranici, ukoliko želiš da budeš obavešten među prvima o različitim pogodnostima, imaš mogućnost da se prijaviš na naš bilten. Ovo možeš uraditi već prilikom registracije ukoliko označiš „voleo bih da dobijem bilten” u kvadratiću pored teksta (checkbox) ili uostalom bilo kad klikom na „prijava na bilten”, davanjem e-mail adrese i obeležavanjem checkbox-a. Naravno sa ovoga se možeš bilo kada odjaviti uz pomoć polja za odjavu koje se nalazi pri dnu biltena, jednim e-mail-om koji ćeš uputiti nama ili povlačenjem saglasnosti na svom korisničkom nalogu.
Ukoliko si dao saglasnost za primanje biltena, onda ćeš s vremena na vreme od nas primati e-mail-ove koji sadrže različite informacije vezane za preporuke na sajtu ili za funkcionisanje web-stranice. Označavanje izjave vezane za bilten, saglasan si da ti šaljemo bilten odnosno da upotrebimo tvoje lične podatke za slanje istih.
II 5. Kolačići ( Cookies )
Tokom tvoje posete stranici, voleli bismo da stekneš najbolje moguće iskustvo, da se svaka strana učita brzo i da tvoja podešavanja uvek ostanu tačno tako kako si ih poslednji put i postavio. Sve ovo omogućuju Kolačići ( Cookies ) .
Internet Kolačići su male datoteke koje sadrže određene identifikatore, koji se skladište na tvom računaru ili mobilnom uređaju.Kolačići omogućavaju da se smeste tvoje postavke za stranicu, kao što su izabrani jezik i sl. što pomaže u obavljanju bitnih funkcija koje koristimo i omogućuje tebi nabolje iskustvo.

III TOK UPRAVLJANJA PODACIMA, PROSLEĐIVANJE PODATAKA
 
Kako bismo zaštitili tvoje lične podatke kao i njihov kvalitet činimo sve moguće tehničke i organizacione korake kao i mere predostrožnosti, između ostalog ograničavamo pristup ličnim podacima na naše osoblje i obezbeđujemo stalnu fizičku, elektronsku i procesnu zaštitu, koja odgovara pravilima vezanim za lične podatke.
Učinićemo sve što je u našoj moći za očuvanje podataka, ali ne prihvatamo odgovornost za nestanak podataka, uništenje ili za neovlašćeni pristup usled tehničke greške, prirodnih nepogoda, terorizma ili krivičnog dela.

Tvoje lične podatke ćemo u dva slučaja podeliti sa trećom stranom. Za izvršenje porudžbine neophodno je proslediti tvoje podatke sa trećom stranom. Ovo proizilazi iz činjenice da mi samo delujemo između tebe i partnera koji ostvaruje porudžbinu. Međutim, prosleđivanje podataka ne radimo automatski, nego za svaki slučaj tražimo tvoju saglasnost. U određenim slučajevima dodamo ko je pružalac usluga, a tako možeš saznati kome prosleđujemo tvoje podatke. Pre predaje porudžbine, za prosleđivanje podataka možeš dati saglasnost obeležavanjem kućice. Želimo da ti skrenemo pažnju da ne davanje saglasnosti za prosleđivanje podataka, pretstavlja prepreku za ostvarenje porudžbine.Ukoliko niste saglasni sa prosleđivanjem podataka, nismo odgovorni ni mi a ni naši partneri za nepoštovanje naloga za isporuku. Kao što smo već napisali partneri mogu proslediti podatke na treće lice (kurirska služba), tada međutim važe pravila naših partnera o zaštiti podataka.
Među prosleđene podatke spadaju podaci koje pružate prilikom porudžbine ili podaci dati na korisničkom profilu,osim ovoga ne prosleđujemo dodatne podatke. Prosleđivanje podataka vršimo kako bi tvoja porudžbina uspešno stigla do cilja.
 
IV RUKOVALAC PODACIMA, OBRAĐIVAČ PODACIMA

Rukovalac podacima: : Xentury d.o.o., (mesto sedišta: 11070 Novi Beograd, ulica Antifašističke borbe 23D Matični broj firme:  21397075,  poreski  identifikacioni   broj: 110878451,
 
e-mail: [email protected],  telefon +381 66 515 0001
 
Provarjder je isključivo pod gore navedenim  tačkama II1, II2, II4 i II5 ovlašćen  za rukovanje  određenom bazom  podataka, zato što  cilj  rukovanja  ovim  podacima  i zakonsku  osnovu  određuje  provajder.  U okviru podataka određenim tačkom II 3. provajder je ovlašćen za rukovalaca podacima samo ukoliko je iste korisnik pružio i sačuvao na svom korisničkom profilu.
 
Beograd, 15. januar, 2019. godine.